Femke van der Laan opent de serie Preek van de Leek 2018

maandag 17 september 2018

PERSBERICHT

Weduwe oud-burgemeester vertelt over de liefde

Met een preek over de liefde opent journalist Femke van der Laan, weduwe van Eberhard van der Laan, op zondagmiddag 4 november de serie Preek van de Leek 2018. De zondagen erop is het de beurt aan oud-NOS-nieuwslezer Noraly Beyer en radio 538-dj Wietze de Jager om als leken de preekstoel te beklimmen van de Doopsgezinde Kerk aan het Singel in Amsterdam.

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

De lekenprekers zijn:

  • 4 november: Femke van der Laan
  • 11 november: Noraly Beyer
  • 18 november: Wietze de Jager

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas van der Graaf en Johan Visser. Zij begeleiden de drie leken op weg naar de kerkdiensten die ze naar eigen voorkeuren kunnen invullen.

Bijgaand treft u een interview (klik hier) aan met Femke van der Laan in het nieuwe nummer van Kerk in Mokum over het thema waarover ze zal preken: de liefde. Haar echtgenoot Eberhard hield in 2011 overigens de Preek van de Leek over de barmhartige Samaritaan.

Op flyer staan drie korte schetsen van genoemde lekenpredikers. Klik hier voor de flyer

Waar  Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam
Tijd    17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop, deur open 16.30 uur
Info    preekvandeleek.amsterdam  

Preek van de Leek Amsterdam